Приказна…

Слика

Сте се обиделе ли да застанете и да видите колку прекрасни ненапишани романи има во лицата на луѓето со коишто секојдневно се разминувате, а никогаш не сте ни кренале поглед од сета оваа модерна брканица во која живееме. Застанете денес и прочитајте некоја приказна од нивните лица која се заглавила во нечиј безизразен израз, се пролеала низ нечии скриени солзи, се закопала со нечија последна насмевка.
Секој од нас носи една таква приказна…

 

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s