Цитати: „Заљубена во светот“ – Јаневска Марија

Image„Затоа што живот е убав. Затоа што сакам да се заљубам во Париз. Затоа што сакам да се смеам и да носам што сакам. Затоа што сакам да ги соблечам штиклите и да трчам боса низ чаршија. Затоа што сакам да пијам црвено вино и да јадам чоколадо. Затоа што сакам да излезам со другарките на латино журка и да пиеме текили играјќи „Јас никогаш“. Затоа што сакам да свирам на пијано и да глумам Симон Трпчевски. Затоа што сакам по сто пати да препрочитам една иста книга и да се чувствувам ко јас да сум главниот лик. Затоа што и во сред лето знам да си направам чај. Затоа што не сакам да сум совршена, сакам само да сум подобра од вчера. Затоа што и кога грешам знам дека ќе научам. Затоа што сакам да се бакнувам на дожд. Затоа што сакам да те држам за рака на полна месечина.

Затоа што го сакам светот.

И светот ме сака мене.

Сега.

Овде.

Засекогаш.“

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s