Цитати: „Извини убавино“ – Јаневска Марија

ImageГледав долго пред себе. Сенките од зградите паѓаа на асфалтот, а месечината беше масивно инвазивна небаре мислиш силно светнал ден. Единствено што регистрирав беше неговото присуство, а не знаев и тоа колку е вистинито. Чувствував една празнина, како да во секој момент ќе летне и ќе ме остави сама во своето гнездо, кое без него ќе се сруши. Не сакав да кажам ништо. Било кој шум беше болен. Било кој шум го нарушуваше она статус кво кое го држев со јажиња едвај. Се слушнаа неколку чекори и го видов како седна потпирајќи се на колата до мене. Ја подаде раката и ми ја потпре на образите. „Извини убавино. Не знам како. Колку повеќе те сакам, толку повеќе те боли. Време е да си одиш.“ – ми ги избриша солзите и остави еден бакнеж на челото кој врескаше „Збогум“…

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

2 thoughts on “Цитати: „Извини убавино“ – Јаневска Марија

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s