Цитати: „Сомнеж“ – Јаневска Марија

Image„Скоро секогаш знаеш кога треба да ставиш крај и да излезеш низ вратата. Проблемот е што ретко кога си достоен на своите инстинкти. Но, откако ќе излезеш и го вдишиши свежиот воздух, дозволуваш сонцето повторно да те огрее пред да почнеш да градиш од ново, па помислуваш дали одлуката да излезеш од таа приказна била правилна и дали е тоа грешка за која ќе се каеш. И повторно наѕиркаш низ вратата, пробуваш да видиш што е со приказната од минатото, за да сфатиш дека се уште гнијат истите фарси, истите игри, полни со љубомора, сплетки и завист, и наеднаш надоаѓа едно чувство кое те исполнува. Чувство кое те тера да сакаш да леташ и повторно онаа искрена насмевка која потсеќа на нов почеток. И животот е убав.“

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s