Цитати: „И кога заврши се`“ – Јаневска Марија

Image„И кога заврши се`, знаев дека сета љубов се потроши. Неговата не ни постоела, а мојата изумре онаа вечер кога ми го раздроби срцето со зборови удирајќи неколку пати крвнички. И повеќе немав срце, не верував и се откажував, без да знам дека можеби баш без љубов сум посилна.“

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

2 thoughts on “Цитати: „И кога заврши се`“ – Јаневска Марија

  1. љубов… хемија, физика, интереси… се тоа ти е едно исто научи да живееш без едно од нив и одма си многу посилен, ама кога-тогаш истото ке те потапша по рамо и ке те исече од поим…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s