Цитати: „Животот е пат“ – Јаневска Марија

Image“Животот е пат со многу автобуски станици. Некои грандиозни, некои селски. Патот некаде е едвај разгазен, а некаде е огромен автопат. И ние патуваме, избираме правци и насоки, некогаш се случува да го пропуштиме автобусот и чекајќи среќаваме луѓе чии животни судбини се крстосуваат со нашите. Важното на крајот од ова патување е кој ќе патува со нас, затоа што животот е пат од една точка до друга, а единственото нешто што го прави вреден е кого ќе држиме за рака измеѓу тие две точки.“ 

– Јаневска Марија, 2013

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s