Цитати: „А крајот е како будење од добар сон“ – Јаневска марија

Image

Понекогаш се потребни многу мали моменти за да сфатиме дека нешто завршило, и да сфатиме дека тоа е тоа што боли. Тоа е како будење, ама будење од добар сон. Сакаш да плачеш затоа што завршило и било само сон, ама си викаш срамота е да плачам, па сон било. Ништо страшно, ќе помине. Ама не поминува. Заспиваш и се будиш наредното утро, ама од сонот ни трага ни глас. И секое утро се будиш чекајќи го повторно истиот миг во сонот и живееш за соништата. Стануваш опседнат. Љубовта преоѓа во опсесија која ти го јаде срцето одвнатре. Ти го колва како страчка, парче по парче, а ти крвариш. Солзите. Тагата. Болката. Животот ти станува пеколен и сакаш да се откажеш. Тогаш е време само да се насмевнеш. Да се насмевнеш, затоа што плачењето нема поента, а животот сепак вреди. Колку и да боли, сепак вреди. Тогаш е време за да ги замениме тагата со среќата, затоа што е време повторно да се обидеш и ќе сфатиш дека животот сепак вреди, само ако се насмевнеш. 
Само ако се насмевнеш.“

– Јаневска Марија, 2012
http://www.youtube.com/watch?v=A9wA-bOBHuA

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s