Цитати: „Нашата месечина“ – Јаневска Марија

Image

„И се сеќаваш ли на нашата месечина. Се сеќаваш ли како и двајцата ја гледавме и посакувавме да сме заедно. Гледаш ли? – те прашав. Месечината? – рече затоа што знаеше. Денес, 7 полни месечини подоцна, возејќи накај дома ја видов истата наша месечина како изгрева. И се прашував дали и овој пат ја гледаме заедно и посакуваме времето да се врати. Сказалките да се завртат 367200 пати и да почнеме од почеток. Ќе ме следеше ли тогаш да го знаеше крајот? Ќе ме бакнеше ли и таа вечер да знаеше дека ќе заврши болно? Ќе ми го посветеше ли секој момент од твојот живот да знаеше дека не ќе сум твоја? Ќе се надеваше ли на месечината, која всушност не беше наша?“

– Јаневска Марија, 2012
http://www.youtube.com/watch?v=w2loAlaonqQ

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s