Цитати: „Кога љубовта бледнее“ – Јаневска Марија

Image

„Ја оставаше да биде среќна, а во себе вриеше. Вриеше кога гледаше како друг полека полека ја освојува неговата малечка. Сакаше да ја грабне и да ја однесе некаде далеку од сите, да му покаже на светот дека таа него го сака, дека е само негова. Негова. Ама срцето не му дозволуваше. Гордоста. Егото. Инатот. Инатот не му даваше да ја побара и да и каже дека ја сака. Не можеше да верува дека се` му прости и после се` и дека толку проклето го сакаше. Ама и тоа поминува. Свесен беше, а времето си течеше, поминуваше. И немаше повеќе време. Поминуваше и среќата, и тагата, и болката. Па дури и љубовта. Еден ден, се` поминува. Некоја насмевка можеби ќе се врати, некое пријателство со напор можеби и ќе се обнови, ама не и љубовта. Изгубените шанси, никогаш не се враќаат. А после се`, јасно е – кој што си посеал, тоа и ќе си жнее.“ 

– Јаневска Марија, 2012
(In memory, 08.12.2012, Ciao Caffe – Skopje)
http://www.youtube.com/watch?v=Mxdkd9UdEGI

Advertisements

One thought on “Цитати: „Кога љубовта бледнее“ – Јаневска Марија

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s