Цитати: „Разочарувањето“ – Јаневска Марија

Image

„Разочарувањето е нов почеток. Тоа е конечно верување во еден крај. Ставање крај на крајот, за да ставиме почеток на новиот почеток. Како што кажале некогаш постарите, секое лошо за добро е, што и да е ќе помине. Стравот од непознатото ни носи солзи и не тера да ставиме запирка онаму каде одамна требало да има точка. Но, секој крај е со причина, секој крај ни носи уште подобар почеток, а она што е наше допрва доаѓа.“

– Јаневска Марија, 2012
Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s