Цитати: „Ремонт“ – Јаневска Марија

Image„Абе за маживе никогаш не биле битни годините. Викаат до љубовта е. Зависи дали ќе старее како добро вино или како кондура, или на крај у краева ко патика од Шутка. Он со мене старееше како вино, абе зрачеше, секој приметуваше како да го етикетирале за најдобро вино на Винофест 2012. Секој ден се подобар и се посилен. Ама ја згреши работава. Сега е со неа и веќе е излитена кондура. Се забрадосал, можда и некоја брчка пуштил, расеан ко раскубан петел трча наваму натаму, а јас се чудам дали е до мене или типката не ја бива. Се прашувам само уште колку дена заедно и ќе му треба ремонт? Или можда и му нема спас, а? Отише заедно у неповрат.“

– Јаневска Марија, 2012
(извадок од “With love, Irony”)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s