Цитати: „Од коњ на магаре“ – Јаневска Марија

Image“Затоа што ако боли, тоа значи дека си сакала. Наивно или смислено, тој немал оправдување да повреди така кревко срце кое паднало на шармот на еден мангуп. И знам дека боли бејб, ама сега бар знаеш како не треба. Ти си добра девојка и не смееш да забораваш што заслужуваш. Ако е навистина со нејзе и си дозволил да падне од коњ на магаре, нека им е со здравје и на двајцата. Ти вредиш премногу за таква евтина приказна!“

– Јаневска Марија, 2012
(извадок од “With love, Irony“)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s