Цитати: „Сонце и месечина“ – Јаневска Марија

ImageИ така наеднаш,
за секунда се промени.
Цел свет ми го поклони,
ми стана сонце и месечина,
ме научи да уживам,
а потоа за исто толку време
и се` ми сруши.
Истиот оној,
кој ми ветуваше дека ќе ме чува вечно,
Истиот оној,
кој ми ја подари љубовта.
Истиот оној,
кој ми го зема срцето,
Истиот оној,
кој ми ги мразеше солзите.
Истиот оној,
кој тајно ги обожаваше.

 

– Јаневска Марија, 2012

http://www.youtube.com/watch?v=ll5ykbAumD4

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s