Цитати: „Клише“ – Јаневска Марија

ImageИ колку и да беше наивно изгубена во таа љубов, таа имаше способност кога да каже доста! Да, срцето и беше заробено, засекогаш му припаѓаше на него, но со сите сили го откорна од градите и стана нема за љубовта.

Што и згреши тој на неа? – Премногу се плашеше, премалку уживаше.

Што му згреши таа на него? – Премногу го сакаше и сто пати велеше збогум.

Им требаше нов збор за збогум, овој едниов веќе стануваше клише, го изгуби своето значење. Премногу пати кажан, преболно доживеан, а премалку присутен во вистината.

– Јаневска Марија, 2012

http://www.youtube.com/watch?v=KmWE9UBFwtY

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s