Цитати: “Куфери полни со омраза и билет во еден правец” – Сања Стојковска

Image

“Горкото кафе се излади, а таа реши да се заслади со бајадера. Ги спакува работите, ги погледна куферите и се потсети на зборовите што ги напиша во писмото:

 Некогаш кога ќе се сетиш дека постоев во твојот живот и за што служев, можеби ќе сфатиш дека тоа ледено срце што ти чука во градите ќе го побара својот сојузник кој веќе патува во возот на иднината. Ако се решиш да ме побараш сети се на моите солзи и спушти ја слушалката, не вреди твојот глас за мојата среќа. Знаеш дека те сакав и среќна сум што во минато го кажувам тоа, а жал ми е за тебе што во иднина ќе ја слушаш мојата љубов во твојата глава. Штета, голема штета е што не знаеш да ги препознаеш работите, па потоа патиш и паѓаш. Но, знаеш како кажале оној кој паднал знае колку боли, па ќе научи...

 

 

– Сања Стојковска, 2012

(голема благодарност за сликата до Mila Gjogjieva)

Advertisements

One thought on “Цитати: “Куфери полни со омраза и билет во еден правец” – Сања Стојковска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s