Цитати: “Плико на мемоарите” – Марти

Image“… нејзината незаситност и темпераментност работеа здружено против неа. Тие и ги носеа оние чувства и сеќавања кои за кратко време таа ги отфрлаше од себе. Ги затајуваше во едно плико. Пликото на мемоарите. Таму сакаше да го остави своето минато, да ги заклучи сите нејзини тајни…
… И тогаш кога се наоѓаше на тоа место, пред сите во времето и простор, сама со својата презаситеност, нејзината навика тивко и се прикрадувашe. Борејќи се со себе, со солзи во очите ја тераше да го отвори пликото и да им се врати назад на спомените, па со полуотворени очи, низ долгите трепки повторно да им дозволи да направат хаос во нејзината глава. Но како што доброто му се спротиставува на лошото, па дури и со своите последни сили, така и темпераментноста неа ја враќаше назад… Само што во нејзиниот случај не се знаеше што е добро, а што лошо…”

– Марти, 2012

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s