Цитати: “Чуден човек ти е она” – Јаневска Марија

Image“И не бе, колку и да пробував да ја сфатам не можев. Џабе ми е сестра. И ете, сега го нема, а до вчера плачеше по него. Чуден човек ти е она. Еден ден цел свет ќе го преврти за љубов, а другиот веќе гајле и е за се`. Кога ќе се заљуби го претерува, ама и само господ знае како успева така лесно да сврти нов лист. Него го нема, градов сега и е слободно бојно поле, удри бригу на весеље. Исто како и никогаш да не постоел. Шета ли шета, другарките, ташната под рака и само напред. Ама има и онакви денови шо никад не можам да и ги сфатам – сама со денови затворена со книгата дома или кога шета сама до ниедно време. Аааа, ненормална си е она малку, ама си ја сакам. Има понекогаш потреба да самува…”

– Јаневска Марија, 2012

(благодарност за инспирацијата до Теа Славеска и брат ми)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s