Цитат: “Пепелашка” – Јаневска Марија

Image“Викаат дека кога нешто завршува, истата ноќ небото плаче, затоа што вредело, затоа што значело нешто, затоа што такво нешто не се раѓало секој ден. Но исто така и викаат дека кога тоа нешто ќе заврши, по дождот штом доаѓа сонце, тоа е затоа што никогаш и не си требал да се задоволиш со тоа малце, бидејќи си заслужувал многу подобро. Штом се задоволиш со помалку од она што го заслужуваш, автоматски добиваш помалку и од она со што си се задоволил. Доколку Пепелашка се свртела и се вратила назад по чевличката, никогаш не би станала принцеза. Затоа понекогаш треба да заборавиш што сакаш, за да се потсетиш што навистина заслужуваш.”

– Јаневска Марија, 2012

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s