Текстови

На љубовна средба со писателката

Каде се` можете да ја најдете книгата „Белешките на Лајла Грејс“?

Многумина од вас се` уште не можат да ја најдат книгата.  Во главно, сите информации што ги имам за каде сигурно ја има книгата ќе ги постирам овде. Често се слушува да се распродаде и да ја нема во залиха, меѓутоа за тоа, најдобро да се информирате кај сопствениците на локалот, за тоа кога ќе […]

Интервју – ТАА: „Многу искреност, љубов полеана со црвено вино и чоколадо од малина“

ТАА Пишува: Надица Фотографии: Јанус „Белешките на Лајла Грејс“ се текстови кои предизвикаа огромно внимание на социјалните мрежи, читаноста достигна точка на вриење, а главен виновник за тоа е Марија Јаневска. ТАА деновиве очекува од печат да излезе нејзината книга, за уште повеќе да им се доближи на оние кои неуморно ја следат. За почетоците… […]

Интервју за „Таблоид“ на Алфа ТВ

За сите што го пропуштивте на телевизија, еве го, конечно, прикачено на YouTube. :) https://www.youtube.com/watch?v=yUE4hPunIxc

КОНЕЧНО :)

НОВОСТИ :)))

Во новото издание на ТАА, ќе читате… :)

Цитати: „Сурова недоделкана неискусна искреност“ – Јаневска Марија

„Не знам дали не сакав да ја сакам или се плашев да ја сакам. Во животов бев скитник кој прикупуваше моменти и не знаеше да ги цени. Сите овие години, живеев од моменти и бев презаситен. Кога ја запознав, најдов сурова недоделкана неискусна искреност. Знаев да ја фатам за рака и да и речам, еве […]

Цитати: „Ваков или таков – ќе ме сакаше“ – Јаневска Марија

„Кога уназад вака ќе помислам на неа, све најлошо ја научив. Се` плашеше од брзи коли, а сега обожава брза вожња. Сега обожава се` шо ќе и го дигне адреналинот у глаа, ваљда зашто ја натерав да се прости од ајкулите у стомак. Не се тие за тебе, мала, не летај, и викав. Ја научив […]

Цитати: „Превез попреку“ – Јаневска Марија

Како што ѕвезда паѓа осамена,Како што морето заштитнички ја голта,Како што месечината се плиска во него и им љубомори преварена,Како што песоктта плаче на обалата од солта,Како што врелиот асвалт ми ги гали табаните и ми гравира ситни дупчиња,Како што ветерот ми ги расплетува прамените од плетенката,Како што те лажам дека ми студи за да […]

Следи

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 271 other followers